Galetes Bretones sense gluten


Aquí us presento les galetes bretones. És un postre senzill de fer, que nomes us portarà que temps d'espera de nevera. Jo les he fet sense gluten però les podeu fer de la mateixa manera amb farina de blat.


Necessiteu:
250gr. de mantega (una barra de cadí)
190gr. de sucre
4 rovell d'ou
200gr. de farina Glutestop
185gr. de farina Beiker
Si les voleu fer amb gluten, heu de posar 385gr. de farina de blat.

12gr. de llevat (recordeu que alguns llevats porten gluten).

Preparació:
Escalfeu un xic la mantega perquè sigui de més bon remenar. Hi afegim el sucre i ho mesclem fins que quedi una massa lligada.


Un cop lligat hi afegim els 4 rovell d'ou i ho tornem a lligar. A partir d'ara ho hem de lligar tot però sense remenar-ho massa.




Arribats a aquest punt, començarem a tamisar la farina amb el llevat i remenant fins que ens quedi una massa ben lligada i oliosa (a causa de la mantega)
Un cop tingueu la bola, l'emboliqueu amb film i la poseu 30 minuts a la nevera. Passat el temps, la traieu de la nevera i en feu 2 o 3 xurros de uns 4cm de gruix (gruix de la galeta un cop cuita).


Arribats aquí posarem els xurros de galeta a la nevera 1 hora com a mínim (s'hi poden quedar fins a 1 dia enter).
Un cop hagi passat el temps les traieu i les aneu tallant més o menys entre 0.5cm. i 1cm. de gruix.
Engegueu el forn a 170º i prepareu una plata amb paper de cuina perquè no s'enganxin. Esteneu les galetes amb un espai suficient perquè creixeran i les poseu al forn entre 20 i 30 minuts.


Un cop les traieu del forn, seria bo estendre-les a un marbre o plat perquè es refredessin. Si les apiloneu, es podrien enganxar entre elles.




Que aprofiti!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada