Orxata casolana
Ingredients:
250 gr. de xufles
1 litre d'aigua
125 gr. de sucre
Temps:
De 24 a 48 hores amb les xufles en remull i 20 minuts de preparació
Primer de tot poseu les xufles en remull amb aigua abundant de 24 a 48 hores. Aneu canviant l'aigua de tant en tant.
Un cop passades les hores, les xufles estaran més inflades i a punt per treure el suc.
Prepareu un litre d'aigua.
Agafeu un grapat de xufles i poseu-les en un recipient amb una mica de l'aigua del litre reservat. Tritureu-ho amb el turmix fins que quedi una massa blanca. Un cop estigui triturat passeu-ho per un colador xinès. Aneu repetint el procés fins que s'acabin les xufles i el litre d'aigua. Un cop estiguin totes les xufles triturades i passades pel colador podeu tornar-les a triturar per exprimir-ne el suc que els queda.
Un cop tot colat hi afegirem els 125gr. de sucre i ho barrejarem tot de nou.
Tot seguit podeu traspassar l'orxata a un recipient i posar-ho a la nevera per beure-la ben fresca.
Fareu el primer glop tot dient... "això és or, xata!"
Salut!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
cabres... x fer formatge anecs per ger foie i plantarem xufles!!! serà el paradís!
ResponEliminacabres... x fer formatge anecs per ger foie i plantarem xufles!!! serà el paradís!
ResponElimina