Arròs caldós de llamàntol.
Ingredients per 4 persones.
Pel suquet:
1 porro
1 pastanaga1 ceba
1 tomàquet
1 fulla de llorer
1/2 cap de rap
4 galeres i/o crancs
500 gr. de peix de roca
Per l'arròs:
350g d'arròs bomba de Pals
2 llamàntol de 500g
1 ceba (de Llampaies)
1 tomàquet
1 all
1 nyora
1 sípia bruta
1 calamar
Musclos i cloïsses
1 copa de conyac
1 culleradeta de pebre vermell (de la Vera NO FUMAT)
Preparació del fumet
Sofregir les verdures en una olla, amb un raig d'oli i afegir el peix, ofegar i tirar-hi l'aigua ;
Bullir 30 minuts.
Preparació arròs caldós:
En una cassola fonda (millor que en una paellera),comencem amb la ceba a foc lent fins que estigui daurada, mooolt daurada (es pot fer el dia abans)a la foto ho podeu veure...
Afegim el tomàquet ratllat, un cop sofregit posar-hi el llamàntol tallat ( la cua en rodanxes,el cap per la meitat i les pinces a part) fins que es torni vermell, tirar-hi la copa de conyac i flamejar fins que s'evapori l'alcohol.
L'operació del llamàntol es pot fer en una cassola apart... es fregeixen una mica, es tira la copa de conyac i a flamejar i després es reserven per mes tard i sobretot guardar l'aigua que han deixat anar que l'afegirem a l'arròs.
A part, preparar els musclos i les cloïsses, els podem fer obrir en una cassola, i separar la closca buida per que aixi no ocupin tant...i reservar per mes tard.
Sofregir la sípia,el calamar, la melsa de la sípia 4 minuts després afegir la ceba i la tomata (si els hem sofregit apart...) afegir la polpa de la nyora,l'all trinxat i després d'un minut més la culleradeta de pebre vermell,tirem l'arròs i el rossajem i tota la farsa la podem reservar fins al moment de coure l'arròs.
Cobrim amb el fumet i el deixem 10 minuts a foc fort.
Reduïm una mica el foc i afegir els musclos, les cloïsses i els llamàntols ,8 minuts més i l'arròs estarà al punt.
Emplatem i servim i ja ens els podrem menjar!!
Quina salivera noi...
ResponElimina